Genium celler økologisk, DOQ priorat - 189 kr. (169 kr. v/30 fl.) ***NYHED*** (varenr. 10)
De fleste druer kommer fra over 100 år gamle vinstokke, og resten fra over 20 år gamle vinstokke. Druerne kommer fra de 8 bittesmå parceller som udgør Genium Cellers bedste vinmarker. Markerne har forskellig adgang til sol og forskellige jordbundsforhold, dette giver fantastiske komplekse vine. Efter vinificeringen er vinen fadlageret i 10 måneder i franske egefade hvor 50% er nye og 50% er 1 år gamle. Vinen er ufiltreret for at tillade af alle vinens kvaliteter ikke forsvinder i processen. Derfor kan der forekomme vinsten, hvilket udelukkende er et bevis på vinenes naturlighed og høje kvalitet.
Genium Popoleda, DOQ priorat - 202 kr. (182 kr. v/30 fl.) ***NYHED*** (varenr. 11)
Håndlavet naturlige ufiltreret vin som kommer fra 100 årige planter og giver ca. 300g druer pr. vinstok. Toppen af proppen! som ønologen Roser Amorós har fremtryllet. Vinkælderen ligger i centrum af den by, der blev grundlagt af Cartusians munke af Scala Dei.Som det er for dette område, gror vinen på terrasser i et meget stejlt og bjergrigt terræn. Det er en meget begrænset mængde druer, der kommer fra hver plante, idet de hele tiden sikrer, at kun det bedste får lov at vokse.
Vall Por, DOC Priorat - 188 kr. (168 kr.) (varenr. 4)
Velstrukturet kompleks vin.188,- for årgang 2005, 2006 168 for 2008
87 punts (Guia Peñín2006); Decanter Rating: trøffel, ultra mineral, som er velsmagende og sød med et fantastisk langt mineral slutning. Kraftfuld men samtidig elegant. Prøv 2008-12.;
Andresen 2011 - 175 kr. (varenr. 558)
Med Álvaro van Zeller om bord som vinmager har Andresen begået en ufiltreret LBV, lavet på basis af druer fra Cima Corgo og fodtrådt i granitlagares; altså det bedst tænkelige udgangspunkt for en allerede legendarisk årgang. Det er en nydelse at drikke Andresen Late Bottled Vintage Port nu, men erfaringen siger os, man kan følge en vin som denne noget mere end et årti, hvis man har tålmodigheden til det (og flasker nok). Da denne LBV er lavet uden filtrering, vil der over tid opstå bundfald. Derfor dekanteres denne vin inden servering, hvilket især er vigtigt, hvis den har ligget i 10+ år fra årgang.
92 points Portvin.nu ;
Chablis 1. Cru Montmains - Butteaux, 1. cru - 149 kr. (varenr. 219)
Chardonnaydruen kommer her til sit allerfornemste udtryk.Denne vin vil vinde ved yderligere 1-2 års henlæggelse.Perfekt ledsager til fisk og salater!
Chablis Beauregards - 109 kr. (varenr. 218)
Cycles Gladiator - 109 kr. (varenr. 226)
Dette er ikke cremet powervin, men snarere en mere ’kølig’ stil, hvor fokus er på friskhed i frugten men dog stadig med en blid og afrundet finish. vinen er lavet efter alle kunstens regler på et topmoderne vineri, hvor ny teknologi aldeles uproblematisk går hånd i hånd med statens rige vintraditioner.
Cycles Gladiator Zinfandel - 99 kr. (varenr. 630)
Det er den anerkendte Californiske producent Hahn, der står bag denne kraftfulde Zinfandel fra Lodi-området, der er synonymt med Zinfandel-druen, som stortrives her og netop i Lodi er repræsenteret ved en stor andel af meget gamle vinmarker. Stilen er uhøjtidelig, præcis som californierne selv, men tag ikke fejl: vinen er lavet efter alle kunstens regler på Hahns topmoderne vineri, hvor ny teknologi aldeles uproblematisk går hånd i hånd med statens rige vintraditioner.Nicolaus Hahn har investeret millioner af dollars i nye vinmarker og super moderne vineri, som har gjort Hahn til hvad det er i dag, nemlig en af de mest lovende vinproducenter i USA, hvilket de mange medaljer også er et bevis på.
One of the 5 California Brands to Watch; Winery and Winemaker of the Year; Hahn Estate was named one of the Top 30 wine companies in the U.S,
Dom Potier Cava demi sec, Cava DO - 98 kr. (79 kr. v/12 fl.) (varenr. 124)
halvtør/halvsød Dom Potier Brut er en fremragende 'skåle-vin' der også kan bruges til en lang række af madretter, hvor man vil undgå den mere stringente stil fra en Cava Brut. Serveres afkølet men ikke helt køleskabskold!Velegnet til kransekage kl 12
Dom Potier Cava Rose, Cava DO - 98 kr. (79 kr. v/12 fl.) (varenr. 125)
Dom Potier produceres i det nordøstlige Spanien nær Barcelona i Catalonien, der er landets hovedregion for denne specialitet. Druerne, kommer fra marker i nærheden af Sant Sadurni d'Anoia på González Byass' Finca Can Petit, en forholdsvis lille spiller på et ellers volumenorienteret marked. Efter endt andengæring på flaske, lagres vinene ca. 12 måneder før frigivelse, som giver behagelige bobler og en væsentlig udvikling af vinens kompleksitet.
Les Argelières Chardonnay - 89 kr. (79 kr. v/12 fl.) (varenr. 223)
Fra det sydvestlige Frankrig, der rummer landets bedste vine til prisen, kommer denne fyldige, men friske Chardonnay, der rummer mange af de hvide Bourgogne-vines kvaliteter, men til en pris, hvor Bourgogne ikke er tæt på at kunne være med. Druerne hentes fra forskellige områder med den fællesnævner, at de dyrkes højt i terrænet, hvilket resulterer i god syrefriskhed i druematerialet samt sikrer en lang vækstsæson, der giver god kompleksitet i den færdige vin. Vinifikationen er foregået med en kølig maceration og sidenhen med temperaturkontrolleret gæring i den kølige ende af skalaen med efterfølgende kort tids lagring på eg.
Marsala Intorcia Fine IP Ambra Semi-Secco, DOC - 99 kr. (89 kr. v/6 fl.) (varenr. 526)
Denne version har let sødme og går godt til tiramisu.Marsala blev til i slutning af 1700-tallet, da man ledte efter alternativer til sherry.
ribera del juá - 79 kr. (69 kr. v/12 fl.) ***NYHED*** (varenr. 235)
anbefales med ris, pasta, fisk og skaldyr
; ;
Ribera del Juá beige etiket - 89 kr. (79 kr. v/12 fl.) ***NYHED*** (varenr. 91)
Fremstillet i franske og amerikanske egetræ tønder. Ideel til ledsagelse af fisk, grillet og ovnskød, risretter, halvhærdede oste, mokka slik og chokolade.
90 point Peñín guide 2018; ;
Ribera del Juá blå etiket - 79 kr. (69 kr. v/12 fl.) ***NYHED*** (varenr. 94)
Rød ung vintage vin. Ideel til at ledsage risretter, bagt fisk, hvidt og rødt kød, grillet ovnskød, ost, moden frugt og slik.
88 point Peñín guide 2018;
Ribera del Juá Rød etiket - 109 kr. (89 kr. v/12 fl.) ***NYHED*** (varenr. 92)
denne vin er et perfekt supplement til bagt, ristet og grillet rødt kød, grillet hvidt kød, hjorte måltider og vildt risretter. Det matcher også perfekt med godt hærdede oste, chokolade og mokka-aroma slik
91 point Peñín guide 2018; Bacchus de Plata 2018 Unión spectaola de Catadores; 90 point, sølvmedalje Decanter Awards 2019
Santa Alicia Carménère Reserva - 89 kr. (78 kr. v/12 fl.) (varenr. 656)
behovet for sprøjtemidler er meget begrænset grundet et klima og en geografi, der favoriserer druerne og ikke skadedyr eller plantesygdomme. Viña Santa Alicia er fast fokuseret på at levere kvalitetsvin. Al vin laves af husets egne druer, hvorved der opnås fuld kontrol over alle processer fra plante til flaske. Ansættelsen af David González (tidl. Concha&Toro) som vinansvarlig, har givet alle vine endnu et løft, hvilket i 2007 resulterede i titlen som ’Chilean Winery of the Year’ ved den meget anerkendte International Wine & Spirit Competition.Dette er en fyldig sag, der nok kan klare selv udfordrende stegeretter, men vinens struktur er blid og føjelig, så man også kan nyde vinen uden mad til.
Chilean Winery of the Year ‘International Wine & Spirit Competition’;
Segredos de São Miguel - 78 kr. (58 kr. v/12 fl.) (varenr. 65)
Herdade São Miguel, har misundelsesværdige rammer at producere vin i. Ikke alene er det moderne vineri smukt placeret i Alentejos rullende bakker, men også vinstokkene stortrives i regionens varme, tørre klima og en jordbund bestående af ler og nedbrudt skiffer.
Stanley - 119 kr. ***NYHED*** (varenr. 216)
Den relativt ukendte Alabarinodrue er bedst kendt fra det Spanske vinområde Rias Baixas. Denne vin er meget populær i Madrid, men vinder også frem på den internationale vinscene. Denne New Zealandske version står med sin friskhed ikke tilbage for sine Spanske forbilleder. Druerne er håndhøstede og 40% af vinen har ligget på Franske fade. De sidste 60% har ligget på stålfade med lang kontakt til bundfaldet, hvilket giver forøget karakter.
Stanley - 99 kr. ***NYHED*** (varenr. 215)
Vinen er fra en enkelt mark i Awatere Valley. Klimaet er her køligere end i resten af Marlborough området. Dette giver både mere mineralitet og syre end sædvanligt for en Marlborough Sauvignon Blanc. Den perfekte ledsager til asparges, passer også fint til fisk, skaldyr, kylling og salater, eller drik den alene som en aperitif!
Whistling Track - 99 kr. (74 kr. v/12 fl.) (varenr. 227)
Dette er et herligt eksempel på, hvorfor Sauvignon Blanc fra New Zealand er så populært. Winemaker Alan McCorkindale har prøvet at lave vin i Bourgogne, Champagne og Rheingau, og disse erfaringer bruger han nu til at lave vin i Waipara Valley på New Zealand. Vine som er meget umiddelbare friske og charmerende Vinen vil stå ganske godt til røget laks, sushi, skaldyr, salater og smagsintense retter uden for megen fedme, eller blot som en herlig velkomst drik.
Wisdom & Warter Pedro Ximénez Sherry - 149 kr. (119 kr. v/12 fl.) (varenr. 523)
Wisdom & Warter P.X. er særdeles tyktflydende med en fylde, man skal tygge sig igennem og en eftersmag, der bliver hængende i flere minutter. Vinen vinder ikke ved lagring, men bliver heller ikke ringere – og kan holde sig i flere måneder efter åbningen. Druerne til denne søde vin høstes sent på året ved håndkraft, når sukkerindholdet er særdeles højt, hvorefter de druerne får lov at tørre, så kun en tyktflydende most indgår i gæringen. Den færdige vin lagrer herefter i en lang årrække på fade i kælderen. Vinens restsukkerindhold (ca. 200 gram/liter) kan få enhver bugspytkirtel til at skælve, men alligevel fremstår vinen harmonisk, idet syreindholdet afbalancerer helhedsindtrykket.
Ekstra jomfru olivenolie - 109 kr. (varenr. 12)
Olivenolie 3/4 l.
Ekstra jomfru olivenolie - 350 kr. (varenr. 17)
Nu! 5 Liter. idet 3 Liter, er udgået
Versátil - 119 kr. (59 kr. v/12 fl.) (varenr. 312)
God til kolde salater, skaldyr, fiskeretter og sushi.
Versátil 2013 - 119 kr. (59 kr. v/12 fl.) (varenr. 252)
Velegnet til salater, skaldyr, fisk og sushi og Gazpacho (opskrift nr. 20)
Versátil Tinto - 119 kr. (59 kr. v/12 fl.) (varenr. 64)
Man fornemmer virkelig at karakteren fra Touriga National druen trænger igennem. Anbefales især at ledsage rødt kød, stegt lam og andre krydrede retter og milde oste.
Vinaigre de Vinho Tinto - 29 kr. (varenr. 14)
Casa de Santa Vitória er en vinaigre (vineddike) fremstillet ved gæring af en rødvin på Aragonez-druer, som er rig på garvesyre. Det er en eddike med 7% syreindhold. Ideel til krydderier fisk, kød, salater, saucer og marinader.
Vinyes Baixes, DOCa Priorat - 209 kr. (varenr. 7)
Naturlig vin uden brug af giftstoffer. Clos Dominic er et lillie familie-ejet vinhus, der blev grundlagt i 2002. Siden er det gået stærkt og i dag er vinhuset et af de mest ansete i Priorat. Og prismæssigt får man meget for pengene. Ægteparret Dominic og Paco samt datteren står næsten udelukkende selv for at tage sig af de knap 12 ha. Efter at vinen fik 6 stjerner i BEDSTE KØB i dagspressen og altomspanskvin.dk, blev den udsolgt på rekordtid. 60% unge vinstokke (16 år) og 40% gamle vinstokke, mere end 100 år.
De alberto Manchera Verdejo, DO Rueda - 81 kr. (54 kr. v/6 fl.) ***NYHED*** (varenr. 232)
God til fjerkræ, skalsyr og fisk
De alberto Manchera Verdejo & viura, DO Rueda - 79 kr. (54 kr. v/6 fl.) ***NYHED*** (varenr. 231)
nydes til fjerkræ, fisk og skaldyr
De alberto Sobre lias Verdejo, DO Rueda - 95 kr. (72 kr. v/6 fl.) ***NYHED*** (varenr. 233)
God til fjerkræ, fisk og skaldyr
De alberto Temprenillo/cabernet 2011 special selektion - 110 kr. (96 kr. v/6 fl.) (varenr. 672)
Denne vin kan nydes med rødt kød, vildtkød eller stegt.
De alberto Verdejo øko/0rganic, DO Rueda - 79 kr. (75 kr. v/6 fl.) ***NYHED*** (varenr. 234)
finca valdemoya rosado, IGP - 88 kr. (54 kr. v/6 fl.) ***NYHED*** (varenr. 313)
Ideel til salater, italiensk/spansk mad, hvidt kød eller bagt fisk.
finca valdemoya tempranillo/Cabernet - 95 kr. (63 kr. v/6 fl.) (varenr. 671)
Denne vin kan nydes med alle forretter, skaldyr og lette kødretter.
Campo Leon amarone 2009, Amarone della Valpolicella - 295 kr. (279 kr. v/6 fl.) (varenr. 423)
Amarone Campo Leon er Latiums stolthed med samme druesammensætning som Dal Forno - hvis marker ligger lige op til Latiums. Tidligere solgte Latium druer til Dal Forno, som producerer verdens dyreste amaronevin. Yderste del af klasen klippes af, så kun de øverste druer, der har fået sol, benyttes. Et meget lavt udbytte er med til at give et godt druepotentiale til at arbejde videre med. Da de samtidig bruger ny gæringsteknik (zymes) som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, virker den høje alkohol, som vinen har, ikke overvældende. En flot komplet amarone der både har kraft og finesse.Vinen kommer fra vinmarkerne i Val d’Illasi (Tregnago, Illasi og Mezzane).
Kopke LBV 2013 - 139 kr. (119 kr. v/6 fl.) ***NYHED*** (varenr. 563)
Druerne hentes fra det nordøstlige hjørne af Portugal omkring Tabuaço, hvor Kopkes egen vingård, Quinta São Luíz, er smukt beliggende 2 km inden byen Pinhão på Douroflodens venstre bred. Gårdens klasse A patamares giver optimale betingelser for produktionen af seriøs portvin. 2013 årgangen har god sund, koncentreret, sødmefuld frugt med stor fylde og friskhed, hvilket har givet en fornem balance. Det er en tætpakket men alligevel tilgængelig vin, der smager optimalt allerede.Duft og smag har tætte, ungdommelige hyldebær- og solbærnuancer med fyldige chokolade-undertoner og en anelse sort peber i en kraftig stil med både fylde og koncentration. Sødmen holdes i skak af faste tanniner, så vinen fremstår med en glimrende balance mellem elementerne.
Kopke Tawny 2013 - 89 kr. ***NYHED*** (varenr. 560)
Nydes til nøddeinspirerede desserter, hårde oste, glasset i utide eller som afslutningen på et godt måltid.
latium soave Campo le Calle - 145 kr. (varenr. 213)
Druerne til denne vin kommer fra en enkelt vinmark, deraf navnet, i Illasi. Marken er beliggende i ca. 200 meters højde, og jorden er kridt- og lerholdig. Opbindingsformen er TrellisDruerne høstes manuelt, normalt i første tredjedel af oktober. Druerne tørres let i bakker i velventilerede rum i 15 ? 20 dage, inden de afstilkes og presses. Der udføres maceration (udblødning og udtrækning af farve, smag, tanniner m.v.) i ca. 12 timer i pressen. Mosten gæres derefter ved kontrolleret temperatur på 15 grader i ståltank i ca. 20 - 25 dage. Vinen lagres og stabiliseres i ståltank, inden den tappes på flaske, hvor den lagres endnu nogle måneder, inden den frigives til salg. .
Girlan Cuvée 448 s.l.m. - 98 kr. (88 kr. v/18 fl.) (varenr. 225)
Det spøjse navn ’448 s.l.m.’ angiver vinmarkernes beliggenhed 448 meter over havets overflade, ganske nærmotorvejen ved Brennerpasset, hvor bilisterne intetanende og fortravlet kører forbi et af verdens smukkeste vinområder. Kellerei Girlan hører hjemme i Nord-italienske Alto Adige, der producerer Italiens bedste hvidvine med en 'kølig' profil og syrefriskhed. Dolomitternes spektakulære kulisse giver druerne en fremragende soleksponering og ikke mindst kølige nætter, der beholder syrefriskheden i de håndplukkede druer
12 lunas - 99 kr. (89 kr. v/24 fl.) ***NYHED*** (varenr. 87)
Somontano har tidligere været berygtet for hårde og tanninrige vine, som kunne være svære at holde af. Denne kedelige tendens synes at være ved at vende - især hvis man dømmer efter 12 Lunas.Bodegas el Grillo y la Lunas12 Lunas et glædeligt eksempel på, det er muligt at lave en frisk vin med stor drikkeglæde. Her er tale om et lille og ungt vinhus, som tappede deres første vin i 2007. Målsætningen er at skabe vine med saftighed og renhed uden overdrevet anvendelse af den fadlagring, som spaniensforsagerne frygter.
Der blev i alt fundet 42 varer, som vist ovenfor.